Vajikarana - metode de revitalizare sexuala
CENTRUL MEDICAL AYURVEDA

Medicina traditionalã Ayurveda

Consultatii Online

Bucatarie Indianã

Cele 3 Dosha

Terapii Purva Karma

Terapii Svedana

Terapii Pancha Karma

Rasayana

Remedii Ayurveda

Terapia cu Lipitori

Articole spiritualitate

Emisiuni TV, articole

Lumea minunatã a plantelor


BRAHMACHARYA - Tehnici pentru realizarea continentei sexuale

Care este  diferenta dintre dragoste si sex?

Bineinteles, este chiar o foarte mare diferenta, fiindca aceasta este tocmai iubirea. Este minunat sa iubesti si sa fii iubit, dar o culme a iubirii este sa faci dragoste. Adica atunci cand iubirea lipseste, desi exista atractie sexuala - este sex, ia atunci cand este si iubire, a face dragoste este o minunata realizare si o culme a iubirii.

Cu totii vrem sa iubim si sa fim iubiti, multi poate vrem sa facem dragoste, daca se poate oriunde, oricat, oricand si pana la orice varsta dar, evident, nu cu oricine si nu oricum. Fiindca si despre a face dragoste se poate invata. Dar, oare se poate oriunde, oricat, oricand, minunat, cutremurator de frumos si de rascolitor? Ei bine, da. Aceasta este posibil si se realizeaza prin continenta sexuala.

Ideea a venit la inceput din Orient si a fost aplicata de-a lungul timpului de adeptii filozofiei tantrice indiene si de taoisti chinezi. Era atunci o mare taina a vietii, cum sa faci iubirea ta sa infloreasca si, facand dragoste, sa devii fericit si puternic. Ajunsa in Occident, aceasta practica a iubirii - realizand continenta sexuala -  a cunoscut o rapida raspandire, mai ales in ultimele decenii.

Avantajele practicarii continentei sexuale.

- trezirea unui numar foarte mare de orgasme (atat la barbati cat si la femei) si o amplificare a placerii;

- aparitia unei stari de nesat, de dorinta intre cei doi, care nu se mai satura unul de celalalt;

- longevitatea vietii sexuale;

- regenerare si reintinerire;

- tonus vital marit;

- reducerea secretiilor menstruale si a fenomenelor secundare neplacute legate de ciclu;

- echilibru psihic, amplificarea creativitatii;

- amplificarea farmecului personal;

- eliminarea completa a riscului unei graviditati nedorite;

- disparitia starilor de vlaguire, somnolenta dupa actul amoros;

- ajuta,  in cazul  femeilor, la cresterea armonioasa a sanilor.

Ce este continenta sexuala?

Ea inseamna, in principal, retinerea ejacularii, iar la femei, lipsa descarcarii explozive specifice din timpul orgasmului si reducerea secretiilor menstruale.

De ce sa retinem sperma?

Din timpuri stravechi, oamenii au observat ca sperma pe care o poate ejacula un barbat in timpul vietii este o cantitate limitata, care, poate sa mai fie prezenta in corpul sau si la varste inaintate. Asa cum se petrece de obicei, odata cu epuizarea „rezervei” de sperma si deci incetarea aparitiei sale in corp, scad mult vitalitatea, memoria, puterea fizica, iar pentru cel in cauza este clar ca batranetea si-a intrat in drepturi.

Daca o femeie practica iubirea cu continenta sexuala devine mai atragatoare iar frumusetea ei dureaza mai mult. Exista o legatura directa intre potentialul sexual prezent in corp si forta interioara a unui om, constatandu-se ca toti oamenii cu forta interioara deosebita au si un potential sexual puternic. S-a ajuns pana acolo incat pentru a putea avea suficienta forta, barbatii sau femeile de cariera (oameni de afaceri, politicieni, militari etc.) au ajuns sa aiba relatii sexuale foarte rare. Ei au ales instinctiv abstinenta, deoarece au simtit ca intre a face dragoste mai des fara continenta si cariera, au ales cariera. Abstinenta nu este totusi o solutie deoarece deseori barbatii tind sa piarda potentialul sexual in somn, prin polutii, iar femeile prin secretii sexuale mai abundente si mai dureroase.

Concluzia este ca potentialul sexual este ca un dat fiziologic si el poate fi folosit mai mult sau mai putin  intelept, consumandu-se mai devreme sau mai tarziu.

Cum este posibil sa facem dragoste fara ejaculare sau fara descarcare de energie (in cazul femeii)?

Totul porneste de la faptul dovedit stiintific ca starea de orgasm si ejacularea nu sunt in mod obligatoriu legate una de alta. Se relateaza foarte multe situatii cand orgasmul este trait plenar fara ca aceste fenomene fiziologice de descarcare sa apara. Lumea stiintifica a propus si a dovedit, pentru a explica acest fenomen, teoria transmutatiei biologice a materiei la energii mici chiar in corpul uman. Aceasta arata ca sperma, sau anumite substante si fluide sexuale la femeie, se pot transforma in energie. Fenomenul este cunoscut de multa vreme si, de multe ori a fost aplicat in secret.

Cum se face?

Ceea ce se urmareste este controlul energiei sexuale, pe care o simtim ca fiind proportionala cu intensitatea senzatiei erotice, iar prin controlul ei se intelege, in principal, impiedicarea cu orice pret a ejacularii la barbat sau a descarcarii explozive, la femeie. De altfel, pentru femeie, controlul sexualitatii sau continenta sexuala, este, de obicei, usor de realizat si, rar necesita un minim de antrenament. In general, ea trebuie sa evite orgasmul cu descarcare energetica exploziva care duce energiile in jos si genereaza spasme uterine. Femeia poate dirija mental „energia placerii” catre in sus, aceasta raspandindu-se in valuri placute in tot corpul.

Un aspect important este sa avem bun simt si masura in tot ceea ce facem.

Realizand un preludiu de minim 10 minute, se fac apoi penetrari lente, savurand vraja actului amoros, fiind atenti la energia sexuala care se amplifica din ce in ce mai mult. Tensiunea erotica creste tot mai mult si simtim ca suntem aproape de punctul in care ar putea avea loc o descarcare…

 

Acum este momentul cheie… si trebuie:

§         sa va opriti;

§         ramaneti pe loc sau iesiti brusc din contact (in functie de starea de excitare si de experienta);

§         va opriti respiratia fie pe plin, fie pe gol;

§         contractati foarte ferm sfincterul anal (muschiul care controleaza defecatia);

§         contractati foarte ferm sfincterul urinar, ca atunci cand aveti o nevoie intensa de a urina si doriti sa impiedicati urinarea;

§         contractati foarte ferm muschiul pubococcigian;

§         contractati foarte ferm muschii de la baza penisului sau cei ai vaginului si de la baza clitorisului;

Astfel se contracta intregul planseu pelvian aflat intre penis (clitoris la femei) si anus.

§         contractati fesele;

§         tineti limba cat mai in spate, lipita de cerul gurii;

§         cu mintea vizualizati intens existenta unei energii, in zona inferioara a corpului, concentrata in organele genitale si pe care o dirijati mental sa urce in partea superioara a corpului, cat mai sus, de-a lungul coloanei vertebrale; o veti concentra de preferinta in zona din mijlocul fruntii.

 

Aceste actiuni se fac toate odata, cu intensitate maxima sau doar unele dintre ele, in functie de eficienta constatata, 5-10 secunde, pana cand tensiunea sexuala a scazut sub un anumit nivel, acceptabil pentru a putea continua actul amoros fara pierderea fluidelor sexuale.

Dupa aceasta reluati penetrarile, care vor fi mai lente decat rapide, atat cat simtiti ca este potrivit pentru controlul eficient al energiei sexuale. Daca simtiti ca este necesar, puteti chiar sa ramaneti imobili perioade mai lungi de timp si sa realizati miscari doar cand simtiti ca erectia tinde sa fie mai putin viguroasa, dupa care putem relua repausul (cu mentinerea contactului).

Contractiile descrise si concentrarile  mentale se pot realiza, de altfel, pe perioade lungi de timp, fara a ne opri din miscare. Prevenim astfel aparitia situatiei in care ne apropiem vertiginos de un moment periculos din punct de vedere al controlului energiei sexuale.

Daca totusi baratul nu a apreciat bine si a  ajuns intr-un punct dincolo de care pare ca ejacularea nu mai poate fi oprita, o ultima sansa este manevra celor trei degete, care consta in a presa cat mai puternic cu varfurile a trei degete, de-a lungul uretrei, in zona dintre anus si sex.

 

 

In acelasi timp se vor mentine contractiile descrise si concentrarea mentala. In acest fel este posibil sa oprim ejacularea sau sa eliminam o cantitate mai mica de sperma, decat in cazul in care nu am fi aplicat aceasta manevra.

Putem sa ne antrenam in vederea unei continente sexuale cat mai bune, realizand pe perioade cat mai lungi de timp si cat mai ferm contractia sfincterului anal, practicand retractia abdominala si urinarea fractionata. Aceasta se poate realiza ori de cate ori urinam, fractionand jetul urinar in cat mai multe etape. Contractia sfincterului urinar si a muschiului pubococcigian se poate face si fara sa urinati, aceasta producand o senzatie de energizare a intregului corp.

 Un procedeu exceptional!

Dupa actul amoros, pentru a va simti mai bine si a fructifica efectele amorului cu continenta, este bine sa realizati de cat mai multe ori procedeul numit retractia abdominala.

Aceasta se realizeaza astfel:

- pozitia de executie este in picioare, aplecat, cu mainile pe genunchi;

- la inceputul seriei, respirati profund, dupa care, printr-o expiratie ampla, goliti cat mai complet plamanii de aer;

- printr-o contractie puternica a diafragmei, retrageti puternic in sus si inapoi organele abdominale, care parca tind sa se lipeasca de coloana vertebrala, desi pozitia aceasta poate parea insolita, succesul tehnicii depinde de cat de bine realizati aceasta retractie a organelor abdominale in sus si inapoi si de cat de mult timp reusiti sa mentineti aceasta; nu trebuie sa va ingrijorati, caci, desi pare o pozitie neobisnuita, are urmari pozitive;

- in timpul retractiei va puteti concentra, la fel ca in timpul intalnirii amoroase, ca energia din zona inferioara abdominala sa ajunga in partea superioara a corpului;

- la sfarsitul retractiei, relaxati diafragma lasand organele abdominale in jos: atunci si numai atunci inspirati; urmeaza o retentie lejera si reluati tehnica imediat sau dupa cateva respiratii de voie.

Pentru efecte vizibile trebuie sa repetati procedeul retractiei abdominale, cu intensitate, de cel putin 30 de ori. Este bine sa realizati aceasta tehnica cu  cel putin 30 de minute inainte de masa.

Aceasta tehnica are rareori contraindicatii (ulcer, colita, apendicita).

Procedand astfel, veti fi uimiti de performantele sexuale, dar nu trebuie sa realizati aceasta ca un sport. Continenta sexuala este un instrument, o abilitate prin care puteti sa va impliniti viata si fiinta pe care o iubiti.

Eficacitatea metodelor Rasayana, ca orice tentativa de ameliorare a sanatatii, de eliminare a unei boli cronice, si intarire a vitalitatii, presupune o restrictie la cheltuirea energiei vitale. Medicina clasica, bazindu-se pe studiul obiectiv al faptelor, afirma ca pierderea intempestiva a potentialului sexual slabeste inima, deprima sistemul nervos, expune la senilizarea cerebrala, la diminuarea memoriei, la degradarea vointei, la alterarea caracterului. In timp ce continenta sexuala favorizeaza dinamismul. Energia retinuta fortifica sistemul nervos, celulele creierului; memoria creste; muschii si organele sunt tonificate; dezordinile organice dispar lasind sa revina bucuria de a trai, luciditatea spirituala, intuitia, armonia. Astfel, energia sexuala se transforma in forta psihica ce hraneste sufletul cu iubire, inspiratie, intelepciune si gratie divina. Este favorizata trezirea puterilor latente: intuitia, clarviziunea, claraudienta, puterea telepatica etc.

Continenta sexuala presupune un control deplin constient la functiei sexuale in cuplu, implicand contactul sexual cu posibilitatea atingerii unui numar nelimitat de orgasme de catre cei doi iubiti dar care nu se finalizeaza prin ejaculare la barbat si prin descarcare exploziva a potentialului sexual la femeie. Aceasta tehnica este cunoscuta si sub numele de coitus rezervatus (abtinerea de la ejaculare) sau karessa. La femei suspendarea pierderii fiziologice ce insoteste orgasmul este adesea spontana si implica un antrenament minim. Pentru barbati controlul energiei si suspendarea ejacularii pe o perioada foarte lunga de timp, incluzand si polutiile din timpul somnului, implica un antrenament tenace.

 

Metode de control al fortei vitale si sexuale:

 

Exercitiile Kegel (contractia muschiului pubococcigian). Tonusul acestui muschi este esential pentru controlul energiilor sexuale, de aceea este indicat sa il antrenati intens. 500 – 1000 de contractii / zi asigura un tonus excelent, viata sexuala si starea corpului se va imbunatatii foarte mult. Aceste contractii se pot face in cate 2 –3 reprize / zi, fiecare contractie este scurta si intensa, in total timpul necesar fiind de aproximativ 15 min. / zi. Gradat se pot aborda si contractii mai lungi pe masura ce muschiul este antrenat. In timpul actului sexual, executarea acestor contractii este fireasca, mai ales atunci cand senzatiile de placere se apropie de punctul culminant si doriti sa prelungiti fuziunea amoroasa. Atunci un muschi pubococcigian bine antrenat nu numai ca stopeaza descarcarea fluidelor reproducatoare prin comprimarea canalelor ejaculatorii, dar actioneaza intocmai ca un transformator de energie, moduland energia sexuala bruta in energie rafinata, sublima care hraneste centrii nervosi superiori si glandele endocrine. Aceasta face posibila degajarea energetica a zonei bazinului, inlaturarea senzatiei de pierdere iminenta a potentialului sexual si evident prelungirea actului sexual, cu posibilitatea aparitiei orgasmelor multiple si a orgasmelor complete, dupa cum vom vedea in descrierile urmatoare referitoare la tipurile de orgasm.

Mula Bandha (Contractia perineului). Este posibil, intr-o anumita masura, sa se actioneze direct si prin vointa asupra acestei musculaturi prin practica lui Mula Bandha deci, contractind sfincterul si muschiul ridicator al anusului, care va determina si retractia perineului, cu actiune asupra glandelor genitale barbatesti. Aceasta se poate face in timpul perioadei de retentie a suflului practicata in timpul exercitiilor de Pranayama sau independent, in nu conteaza care moment al zilei.

Aswini Mudra. Una dintre cele mai eficiente metode de a evita descarcarea potentialului sexual este aceea de a realiza pe perioade foarte lungi de timp ceea ce, in terminologia yoga, se numeste Aswini Mudra (gestul armasarului), prin care se contracta cu putere muschii anusului si se mentine cat mai mult timp posibil aceasta contractie. Aceasta tehnica extrem de simpla se poate realiza cu usurinta in momentele “moarte” pe parcursul unei zile (in timp ce mergem cu masina, cu tramvaiul etc.). Desi pare ceva extrem de simplu, totusi Aswini Mudra are efecte uluitoare in obtinerea unui control foarte bun al energiei sexuale atunci cand este aplicata suficient de mult timp.

Urinarea fractionata. Acest procedeu presupune contractia si relaxarea succesiva a sfincterelor urinare in timpul mictiunii. Procedeul permite deprinderea unui control al mecanismelor sexuale si constientizarea anumitor procese care au loc in momentul descarcarii, sa poata astfel sa fie anticipat si evitat momentul culminant al placerii erotice, pentru a se trai starea de orgasm fara pierderea energiei sexuale.

Dusul scrotal. Daca examinam aspectul exterior al aparatului genital la un barbat tinar si plin de forta, constatam ca scrotul este strans, iar testiculele nu atarna fara vlaga, fiind bine sustinute. La batran, dimpotriva, se observa o ptoza a testiculelor datorata slabirii musculaturii scrotului. Aceasta ptoza a testiculelor diminueaza in mod puternic irigatia sanguina si, in consecinta franeaza putin cate putin productia normala de hormoni. In plus, la batrani, se produce si o hipertrofie a testiculelor, lucru care cauzeaza si el o intindere excesiva a pungilor; aceste caracteristici sunt constante, astfel incat se poate determina varsta fiziologica a unui subiect numai dupa aspectul aparatului sau genital. Este esential sa se conserve sau sa se restabileasca tonusul musculaturii scrotului pentru a mentine organele la locul lor; acest element este esential pentru buna lor irigare, deci pentru sanatatea lor. Daca musculatura scrotala ar fi fost striata, era suficient sa exersam anumite contractii pentru a-i conserva tonusul si a atinge rezultatul cautat. Insa ea apartine musculaturii netede, ale carei contractii scapa controlului vointei; va trebui deci sa actionam indirect asupra ei, pe cale reflexa. Vom recurge deci la: tonificarea prin apa rece, care declanseaza o actiune reflexa simpatico-tonica. Procedeul consta intr-o scurta aplicare a apei reci in jet dirijat asupra scrotului, dimineata si seara. Este indispensabil ca apa sa fie foarte rece. Sa ne reamintim sloganul lui Kneipp: "Kurz und kalt", "Rece si scurt". Dupa cateva secunde se produce o retractie foarte puternica a intregului aparat genital. Modul cel mai practic de a proceda consta in a va aseza pe vine in cada si de a dirija jetul de apa rece pe perineu plecind de la anus, pentru a urca spre scrot, care trebuie sa primeasca jetul cel mai mult timp, apoi de a urca rapid spre penis, pentru a reincepe procesul pana cand rezultatul (contractia muschiului ridicator al testiculelor) este atins. Poate fi folosita mai intii apa foarte calda, urmata apoi de apa foarte rece dar, ca si la dusul scotian, trebuie intotdeauna sa se termine cu apa rece. Dupa o baie foarte calda, trebuie intotdeauna sa stropiti rapid intregul corp cu apa rece si sa terminati prin acest dus scrotal. Daca nu se dispune de dus, se poate proceda prin proiectii de apa cu mina.

          In mod secundar, acest procedeu previne hemoroizii, retonifica musculatura tunicii venoase anale atunci cind ea prezinta deja intinderi excesive, adica un inceput de hemoroizi. Musculatura scrotala, retractindu-se cu forta, se tonifica, readuce testiculele aproape de simfiza pubiana; prin vasoconstrictie, isi micsoreaza volumul. Aceasta retractie a aparatului genital extrage partial sangele din testicule ca din niste simpli bureti si trimite hormonii in singe.

          Afluxul de sange produs prin reactia urmatoare relaxeaza musculatura, care regaseste tonusul sau normal, fara intindere excesiva, ceea ce stimuleaza productia de hormoni ca si repartitia lor in intregul organism. Aceasta tonificare locala are repercursiuni asupra functionarii tuturor glandelor endocrine, de la suprarenale pina la hipofiza; indirect, nici o celula a corpului nu scapa actiunii lor. In mod contrar procedeelor chimice, nici o supraproductie de hormoni, nici o surescitare nu sunt de temut. Nu este vorba deci de o baie de sezut ci de un dus local rece, limitat la scrot si doar in mod secundar intins asupra intregului aparat genital. Nu este identic deci cu baia cu frecare a lui Kuhne care se limiteaza la musculatura penisului. Totodata efectele semnalate de acest autor apar si la metoda recomandata aici. Kuhne spunea: "Baia de sezut cu frecare fortifica in plus, intr-un grad necunoscut pana acum, nervii si forta vitala a corpului intreg. In nici o parte a corpului nu se intilnesc atitia nervi importanti ca in locul caruia i se aplica baia de sezut cu frecare. Sint mai ales extremitatile unui mare numar de nervi ai maduvei spinarii si ai simpaticului care constituie nervii principali ai abdomenului si care, prin conexiunile lor cu creierul, permit astfel exercitarea unei influente asupra intregului sistem nervos. Numai partile genitale pot influenta sistemul nervos in intregime, la nivelul organismului. De aceea se spune ca aici se gaseste radacina arborelui vietii. Spalarile cu apa rece fortifica in mod considerabil nervii si astfel, forta vitala a corpului este reinvigorata pina in cele mai mici parti".

          Ceea ce se aplica baii lui Kuhne se adapteaza si dusului scrotal. Insa este o diferenta fundamentala care distinge dusul scrotal de baile lui Kuhne: la acestea din urma penisul este considerat ca elementul principal, in timp ce la dusul scrotal se cauta a se tonifica musculatura scrotului si a se actiona direct asupra testiculelor. Kuhne vizeaza sistemul nervos pe primul plan, pe cind in aceasta metoda se urmareste mai ales producerea de hormoni. In mod contrar a ceea ce s-ar putea crede, aceasta stropire cu apa rece nu te face sa dirdii si nu-ti da senzatia de raceala; o incercare va va convinge.

 

Posturi amoroase vindecatoare din medicina taoista. Permit un control mai bun al energiei sexuale, o traire mai intensa a fuziunii amoroase, iar daca sunt realizate sistematic, fara descarcarea fluidelor sexuale, permit vindecarea diferitelor boli.Aceasta este diagrama intensitatii senzatiilor in timpul unui act sexual cu continenta.
Este reprezentat comparativ (cu linie punctata) actul sexual obisnuit, care se incheie repede dupa ce se depaseste punctul non-retur si actul sexual cu continenta care prin evitarea de fiecare data a punctului non-retur are avantajul prelungirii duratei, amplificarii senzatiilor si declansarea orgasmelor multiple (stari de extaz si traire senzuala intensa fara descarcarea potentialului sexual). Ca o incununare a actului sexual cu continenta poate apare starea de orgasm total care dureaza mult mai mult (peste 30 minute), stare in care cei doi iubiti percep pe langa un extaz a simturilor si o fuziune intima profunda cu fiinta iubita, o stare de completitudine sau androginala, comuniune cu Dumnezeu si cu tot ceea ii inconjoara. Aceste stari pot sa persiste dupa actul sexual ore si zile in sir, rafinandu-se si nuantandu-se odata cu trecerea timpului si sunt menite sa aduca cunoasterea sufleteasca profunda.

In orgasmul cu continenta, prin fenomene de transmutare a fluidelor sexuale in energie si de sublimare sau rafinare a acestei energii sexuale brute in energie vitala, afectiva sau spirituala, aceste fluide nu se exteriorizeaza ci se interiorizeaza, nu sunt descarcate descendent, ci ascensioneaza si se unesc intim cu structurile profunde ale fiintei.

In orgasmul cu ejaculare energia sexuala este descarcata descendent si eliminata din corp.